logo
Haberler
Ana Sayfa > Hakkımızda > Haberler

(SSS)Kimyasal Pompalar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Süresi: 2017-08-25


1.Soru:HTahliyeyi nasıl önleyebiliriz, kavitasyon olgusu çalışır durumda?

 C: Havayı boşaltın: Pompada gaz ve sıvı varsa pompa çalışamaz, akış ve basınç sıfıra düşer. Kavitasyon: Pompanın çalışması sırasında pompanın içinde meydana gelen ortamdan, debi ve basıncın değişmesi ve düşmesi sonucu hidrolik şok oluşmasıdır. Genellikle pompadaki boş havanın alınması pompadaki bir olaydan kaynaklanır, tesisatta teknik boru hattı sızıntısı nedeniyle, tahliyeden kaynaklanan gazın solunması nadirdir, bunların çoğu çalışma ve prosesteki değişikliklerden kaynaklanmaktadır. . Kavitasyon oluşumunu önlemek veya kontrol etmek için, pompanın çalışmasında akışın ılımlı hale getirilmesi, basıncın ve sıcaklığın en aza indirilmesi için daha büyük bir değişiklik görülemez. Pompa emiş hattında gazın kalmasını engellemeli, giriş basıncı negatif basınçta ise yedek pompa girişi kapatılmalıdır. 


2.Statik olan dinamik eşleşme nedir? Onların arasındaki fark ne?

1)dinamik eşleşme: deliğin gerçek boyutu, pompanın gerçek boyutundan daha büyüktür

2) statik uyum: Şaftın gerçek boyutu, kibritin oluşturduğu deliğin gerçek boyutundan daha büyüktür;

3) bariz fark: dinamik uyum, çiftin ekseni; deliğin gerçek boyutu, deliğin gerçek boyutundan daha büyüktür; Delik göreceli hareket yapabilir; Statik uyum: eksen ve deliğin bağıl hareketi oluşmaz. 


3.Ekipman bakımı için dört temel gereksinim nedir?

A: Düzenli, temiz, yağlanmış ve güvenli 


4.Labirent contanın çalışma prensibi nedir?

A: Labirent conta: Bir dizi kısma boşluğu ve alanın genişlemesini oluşturmak için halka conta dişleri, dişleri ve rotor sırasına göre düzenlenmiş bir dizi vardır, tekrarlanan kısma ve üretimden sonra kanalın birçok bükülmesi ve dönüşü yoluyla sıvı Büyük direnç, böylece sıvının sızması zorlaşır, amacı mühürlenir. 


5.Parçaların değiştirilebilirliği nedir? Ana etki nedir?

 C: 1) parçalar birbirini değiştirmek ve parçaların değiştirilebilirliği olarak adlandırılan göstergelerin orijinal parçalarını elde etmek için kullanılabilir.

2) esas olarak onarımı kolay, bakım süresini kısaltan, ekipman kullanımını ve verimliliği artıran bir rol oynadı.


6.Güç pompası nedir?

A: Güç pompası sürekli olarak sıvı haline enerji gönderir, hızının kinetik enerjisini ve basıncını artırır, esas olarak hız artar, daha sonra hızı azalır, kinetik enerjinin çoğunu basınca dönüştürebilir, kullanım sıvıyı arttırdı Basınçtan sonra nakliyeye teslim edilir, örneğin: 1) kanatlı pompa, bir parçadan oluşur santrifüj pompa, karışık akışlı pompa, eksenel akışlı pompa, vorteks pompası, vesaire; 2) jet pompası dahil Gaz jet pompası, sıvı jet pompası, vb.


7.Nedir Pozitif deşarj pompası?

 A: Cevap: pozitif deplasmanlı pompa, sıvının taşınması için deplasman transfer yeteneğinin periyodik olarak değişmesi ve çalışması için pompa boşluğu hacmini periyodik olarak değiştirme sürecinde, böylece basınç doğrudan teslimattan sonra değer elde etmek için gereken basınca yükselir, örneğin: 1) pistonlu pompa, pistonlu pompa, pistonlu pompa, diyaframlı pompalar, ekstrüzyon vb.; 2) rotorlu pompa, dişli pompa, vidalı pompa, rotz pompa, döner pistonlu pompa, sürgülü pompa, krank mili pompası, esnek rotorlu pompa, peristaltik pompa dahil olmak üzere,vb.


8.Ana performans parametreleri nelerdir? merkezkaç pompa, motorlu pompa?

A: esas olarak şunları içerir: akış, kafa, NPSH, hız, rotor gücü ve verimlilik vb.


9. Yedek ekipman için neden normal bir disk sürücüsüne ihtiyacınız var? Nelere dikkat etmeliyiz?

Cevap: 1) Yedek ekipman için normal disk sürücüsü, biri ekipmanın esnek olup olmadığını ve kart direnci olup olmadığını kontrol etmektir; İkincisi ise rulman deformasyonunu vb. önlemek, gerçekten yedek bir rol oynamaktır. 2) aşağıdakilere dikkat edilmelidir: birincisi, rotorun plakadan sonraki durma konumunun orijinal konumundan 180 derece uzakta olmasıdır; İkinci kısım, yatağın hasar görmesini önlemek için arabayı döndürdükten sonra pompanın yağlama yağının yağlanmasıdır.


10Nominal akımın aşırı tehlikesi nedir? a yatay pompa?

A: Nominal akım, nominal voltajdaki motordur, akımın normal çalışması durumunda nominal güç, nominal akımdan daha fazlaysa, motorun aşırı ısınması kolaydır, röle koruma cihazı eylemi, böylece pompanın park edilmesi, Röle koruma cihazı gibi bir eylem veya eylem yoktur Motorun yanması kolaydır, hasar görür the santrifüj pompası.


11Makalenin ana içerikleri nelerdir? pompa makinesi denetleme? 

Cevap: 1) Manometre veya ampermetre göstergesinin öngörülen alanda ve sabit olup olmadığını kontrol edin; 2) çalışma sesinin normal olup olmadığını ve gürültü olup olmadığını kontrol edin; 3) yatağın ve motorun sıcaklığının normal olup olmadığı (60 dereceyi geçmeyecek şekilde); 4) soğutma suyunun bloke olup olmadığını, salmastra pompasını, mekanik salmastra sızıntısını, örneğin sızıntının izin verilen aralıkta olup olmadığını kontrol edin; 5) bağlantı yerinin sıkı olup olmadığını ve ankraj cıvatasının gevşek olup olmadığını kontrol edin; 6) Yağlamanın iyi olup olmadığını ve yağ seviyesinin normal olup olmadığını kontrol edin.



12Bakım personeli görevdeyken tesisatın operatörü ne yapmalıdır?

A) 1) Servis fişinin tamir edilecek ekipmanın gerçek ekipman numarasına uygun olup olmadığını kontrol edin; 2) Elektrik kesintisini bulmak için monitörle iletişime geçin; 3) Ekipman hasarını sağlayın ve bakım personeline belirli parçaları onarın; 4) Bakım kalitesinin bakımı ve denetimi; 5) bakımın tamamlanmasından sonra güç kaynağına başvurun, test edin; 6) Normal çalışmadan sonra görev monitörünü izlemek ve kayıt yapmak.


13Pompanın görevi nedir giriş ve çıkış vanaları?

A) 1) pompa giriş valfi, pompa izole edildiğinde veya sistem bileşenleri kesildiğinde pompanın bakımıdır, akışı ayarlamak için kullanılamaz, tamamen açık olmalıdır;

 2) çıkış valfi, parçaların sistem izolasyonu sırasında akışı ayarlamak ve pompayı açmak veya kapatmak içindir.


14Kimyasal süreç pompa Hangi mühür seçimine göre?

 C: Proses koşullarına ve çalışma basıncına göre orta korozyon koşulunda dönüş hızı seçimi.


15.Düz contalı conta çeşitleri nelerdir?

 Cevap: 1) metal olmayan yastık contası; 2) metal olmayan ve metal kompozit conta contaları; 3) metal yastık contası.


16.Conta sızıntısının ana sebepleri nelerdir?

 C: 1) tasarımdan kaynaklanan sızıntı; Flanş ve flanşlı kapak doğru seçilmemiş; B conta seçimi uygun değil; C flanş ve cıvata malzemeleri seçilmemiştir.

 2) imalat, kurulum ve işletmeden kaynaklanan sızıntı; Flanş ve conta işleme doğruluğu teknik gereksinimleri karşılamıyor; B cıvataları sıkın, yanlış çalışma, contanın sapmasına neden olur; C flanş conta yüzeyi temiz değil veya kirlenmiş.


17.Mekanik salmastra nedir?

Cevap: mekanik salmastra, aynı zamanda yüz olarak da adlandırılır, sıvı basıncı ve dengeleme mekanizmasının etkisi altında, dikey eksen dönüşünün en az bir çift uç yüzü ile iki ucu bir araya getirir ve göreceli kayar ve sıvı sızıntısını önler.


18.Makine pompalarında yaygın olarak kaç çeşit conta kullanılır?

Cevap: Dinamik conta ve statik conta olmak üzere iki çeşit vardır.


19.Mekanik salmastra sızıntısının ana nedenleri nelerdir?

 C: 1) Hareketli halkanın ve statik halkanın sızdırmazlık ucu çok aşınmış ve yükleme katsayısı tasarımda makul değil. böylece sızdırmazlık uç yüzeyi çatlaklara, deformasyona ve kırılmaya neden olabilir. 2) çeşitli yardımcı sızdırmazlık halkalarındaki kusurlar veya yanlış montajdan kaynaklanan kusurlar ve çalışma ortamına uygun olmayan yardımcı contaların seçimi. 3) yay ön sıkma kuvveti yeterli değil veya uzun süreli çalışmadan sonra, kırılma, korozyon, gevşeme, koklaşma ve ayrıca kristalizasyon asılı parçacıkların çalışma ortamı veya yay açıklığında uzun süre tıkanıklık birikmesi, yay arızasına, telafi conta halkasına neden olur yüzemez, sızıntı yapabilir; 4) statik halka contanın sızdırmazlık ucunun ve ekseninin dikey sapması çok büyük olduğundan, sızdırmazlık yüzeyinin sızdırmazlık ucu sızıntıya neden olacak kadar sıkı değildir; 5) Şaftın eksenel yönü büyük olduğundan, contayla ilgili parçalar iyi eşleşmemiştir veya kalitesi zayıftır, bu da sızıntıya eğilimlidir.


20.Mekanik salmastra sürtünmesi için hangi malzeme seçilmelidir?

Cevap: Ortamın doğasına, çalışma basıncına, sıcaklığa, kayma hızına ve seçilecek diğer faktörlere göre, bazen membranı başlatırken veya kırarken kısa süreli kuru sürtünme yeteneğini de göz önünde bulundurun.

21. Labirent contaların ortama karşı direnci artırmanın etkili yolları nelerdir? 

Cevap: 1) açıklığı azaltın, 2) girdapları güçlendirin, 3) kapalı diş sayısını artırın, 4) hava akışının kinetik enerjisini ısı enerjisine dönüştürmeye çalışın


22. Yüzer halkalı contaların çalışma prensibi nedir?

Cevap: yüzer halka contası, eksen ile yüzer halka arasındaki dar boşlukta üretilen kısma etkisine dayanır ve gazı sızdırmaz hale getirme amacına ulaşmak için gaz basıncının üzerindeki sızdırmazlık yağı açıklığa enjekte edilir.


23. Alış kaçaklarındaki artışın nedeni nedir?

 Cevap: 1) yüzer halkanın uzun süreli kullanımı, normal aşınma ve yıpranma, boşluğu artırma; 2) yüzer halka deliğinin mil kaplaması pürüzlüdür ve doğruluk düşüktür. 3) yanlış montaj sapmaya neden olur ve orta bağlantının bağlantısı kaybolur, böylece yağ akışı diğer boşluklardan dışarı akar, bu da sızıntının artması anlamına gelir;


24.Yağ kalkanının rolü nedir? Yağ boşluğu ölçümü ve ayarı nasıl yapılır? 

Cevap: 1) Yağ bloğunun işlevi, yatak yağının eksenel boyun boyunca yatağın dışına doğru akmasını önlemektir ve iki tip montaj konumu vardır: biri yatak kaidesinde, diğeri aksta. 2) yağ bloğu söküldüğünde veya monte edildiğinde yağ tutma boşluğu ölçüm cetveli ile ölçülebilir. Aks arasındaki yağ boşluğu karşısında uygun şekilde gevşetilebilir. Yatak blokları arasındaki yağ boşluğu karşısında bu gereksinim katıdır. Alt kısım 0.05-0.10 mm, iki taraf 0.10-0.20 mm, üst kısım ise 0.20-0.25 mm'dir.


25. Labirent contayı hangi faktörler etkiler?

C: 1) radyal boşluk arasındaki boşluk çok büyük veya yeni değiştirilen hava conta halkası arasındaki boşluk çok küçük; 2) conta veya gaz conta halkası, aşınma ve donukluk nedeniyle dişler arasında veya ısının deformasyonundan sonra uzun süre aşınma nedeniyle kullanılmamasına neden olur; 3) uzun süre kullandıktan sonra yay gevşer, deformasyon olur, sızdırmazlık halkası hızlı bir şekilde belirlenen konuma ulaşamaz, işlemden sonra toz, kir birikmesi, sızdırmazlık ortamı basıncının çalışma ortamı basıncından daha düşük olması ve basınç dengesizliği, vesaire.


26. Hareketli contaların yaygın türleri nelerdir?

 Cevap: deri kase contası, halka conta, vidalı conta, pnömatik conta, hidrolik conta, santrifüj conta, salmastra contası, labirent conta, mekanik conta vb.


27.Mühürü etkileyen başlıca faktörler nelerdir?

 Cevap: 1) mühür kalitesi, 2) proses çalışma koşulu, 3) montaj kurulum hassasiyeti, 4) ana bilgisayar hassasiyeti, 5) sızdırmazlık yardımcı sistemi.


28.Mekanik salmastranın bileşenleri nelerdir?

 Cevap: Mekanik salmastra statik halka, hareketli halka, dengeleme tampon mekanizması, yardımcı conta halkası ve aktarma mekanizmasından oluşur. Statik halkanın ve hareketli halkanın uç yüzü, pompanın eksenine diktir ve dönen bir sızdırmazlık yüzeyi oluşturacak şekilde birbirine oturur. Statik halka ve salmastra, eksenel hareket boyunca tamponlama mekanizması tahrik halkasını, dayanma halkasını ve statik halka uç yüzünü ve telafi etmek için sızdırmazlık halkası uç yüzünün aşınmasını telafi etmek için tamamı mil üzerinde yardımcı conta halkası conta halkası ile gerçekleştirilir.


29.Mekanik salmastranın özellikleri nelerdir?

Cevap: 1) iyi sızdırmazlık performansı, mekanik salmastra sızıntısı genellikle 0.01 ila 5 ml/saat, özel gereksinimlere göre, özel tasarım, mekanik salmastra sızıntısının üretimi yalnızca 0.01 ml/saat ve hatta daha küçük ve salmastra contası 3-80 ml/saat sızıntı (Ülkemizin ilgili hükümlerine göre aks çapı 50 mm'den büyük olmadığında akış 3 ml/saat, aks çapı 50 mm olduğunda ise akış anlamına gelir) akış 5 ml/saat'e eşittir);

 2) uzun ömrü, genellikle 8000 saatin üzerinde;

 3) küçük sürtünme gücü, salmastra contasının yalnızca %20 ila %30'u;

 4) Şaft ile şaft manşonu ve contalar arasında göreceli hareket yoktur, sürtünme yoktur ve eksenel ve eksenel manşon daha uzun ömürlüdür;

 5) mekanik salmastranın sızdırmazlık yüzeyi pompa eksenine diktir ve salmastra, pompa mili titreştiğinde herhangi bir zamanda yer değiştirmeye neden olabilir. Bu nedenle titreşim belirli bir aralıkta olduğunda hala iyi sızdırmazlık performansını koruyabilir;

 6) sıvı basıncını ve yay kuvvetini sızdırmaz hale getiren mekanik salmastra, statik/dinamik halka sızdırmazlık yüzeyini korur ve aşınmayı telafi etmek için yay kuvvetine güvenir, bu nedenle genel olarak pompanın çalışmasında uygun bir şekilde konuşlandırıldığında sık sık değiştirmeye gerek yok, kullanımı kolay, bakım iş yükü az;

 7) yüksek sıcaklık, düşük sıcaklık, yüksek basınç, yüksek hız ve güçlü korozyonda kullanılabilir;

 8) sorun giderme ve parça değiştirme işlemlerinin uygun olmaması ve ancak park ettikten sonra onarılabilmesi;

 9) yapı karmaşıktır, montaj doğruluğu daha yüksektir, montaj ve kurulumun belirli teknik gereksinimleri vardır;

 10) yüksek üretim fiyatları.


30. Mekanik salmastranın temel karakteristik parametreleri nelerdir?

Cevap: 1) aks çapı: pompa mekanik salmastra muylu alanı genellikle 6-200 mm, özel 400 mm'dir, aks pompasının çapı genellikle mekanik salmastra standardına uymak için yuvarlatılmış veya yaka modülasyonu kullanılarak güç gereksinimindedir aks çapı;

2) hız: genellikle pompanın hızı aynıdır, genel santrifüj pompanın dönme hızı 3000 dev/dak'dan az veya ona eşittir; Yüksek hızlı santrifüj pompa 8000 dev/dak'ya eşit veya daha azdır ve özel pompa 4000 dev/dak'ya eşit veya daha azdır;

3) Sızdırmazlık yüzeyinin ortalama çevresel hızı: Sızdırmazlık uç yüzeyinin ortalama çapının çevresel doğrusal hızı. Sızdırmazlık kapağının ortalama doğrusal hızı, sızdırmazlık yüzeyinin (sürtünme çifti) ısınması ve aşınması nedeniyle daha yüksektir. Genel olarak boşaltma contasının çevresi 30 m/s'den azdır; Uygulanan yaylı sabit mekanik salmastranın çevresel hızı saniyede 100 metreden azdır. Özel 150 m/s'ye eşit veya daha az olabilir;

4) yüzey oranı basıncı: uç yüz, sızdırmazlık yüzeyinin altındaki temas basıncıdır (MPa). Sızdırmazlık yüzeyinin uç yüzü makul bir aralıkta kontrol edilmeli ve aşırı boyut nedeniyle sızdırmazlık performansı azalacak ve sızdırmazlık kapağı genel montaj tarafından ısıtılacak ve aşınacaktır. Pompanın mekanik contası, makul uç yüzey oranı basınç değeridir: dahili mekanik conta, genellikle Pc = 0.3-0.6mpa; Harici yükleme için Pc = 0.15-0.4mpa. Yüze özgü basınç uygun şekilde artırılabildiğinde daha iyi yağlama, sıvı filmin yüksek viskozitesi uç yüze özgü basıncı arttırır, mevcut Pc = 0.5 -0.7 MPa düşük uçuculuğa sahip sıvı, kayganlık daha küçük uç yüze özgü basınç almalıdır, iyi kullanılabilir = 0.3-0.3 MPa.




 Shanghai Shuangbao Machinery Co., Ltd.

 

  • İletişim Bay Yang Satış Müdürü
  • Tel: 0086-21-68415960
  • Faks: 0086-21-68416607
  • Email:[email protected]
  • Add:4/E Building No. 08 Pujiang Intelligence Valley No.1188 Lianhang Road Minhang District Shanghai 201 112 P.R. China 
  • Fabrika: Maolin,Jinocuan İlçesi,Xuancheng Şehri,Anhui,İli,Çin
  • Web sitesi: http://www.sbmc.com.cn
  • Çevrimiçi iletişim
  • Skype:[email protected] 


İletişim

  • Tel: +86 21 68415960
  • Faks: + 86 21 68415960
  • Email: [email protected]
  • Skype: bilgi_551039
  • WhatsApp: + 86 15921321349
  • Genel Merkez: E/Bina No. 08 Pujiang Intelligen CE Vadisi, No.1188 Lianhang Yolu Minhang Bölgesi Şanghay 201 112 PRÇin.
  • Fabrika: Maolin,Jinocuan İlçesi,Xuancheng Şehri,Anhui,İli,Çin
沪公网安备 31011202007774号