логото
Вести
Дома> За нас > Вести

Мерки на претпазливост при употреба на пумпи со завртки и анализа на вообичаени дефекти

Време:-2023 04 20-

Мерки на претпазливост при употреба напумпи за завртки:

1. Пред да ја стартувате машината, прво мора да се одреди насоката, а обратната насока не е дозволена:


2. Строго е забрането да се суши без медиум, за да не се оштети статорот;


3. Ако пумпата е ново инсталирана или е исклучена неколку дена, не може веднаш да се вклучи и треба прво да се вбризга соодветно количество масло во телото на пумпата или вода со сапуница, а потоа да се заврти со клуч за цевки за неколку вртења пред да започнете;


4. По пренесување на медиум со висок вискозитет или што содржи гранули и корозивни, исплакнете со вода или растворувач за да спречите блокирање и да избегнете потешкотии при започнување следниот пат; 5
. Во зима, акумулацијата на течноста треба да се отстрани за да се спречи замрзнување и пукање;


6. Маслото за подмачкување треба редовно да се додава на седиштето на лежиштето за време на употребата, а ако има истекување на крајот на вратилото, треба да се справи со тоа или да се замени навреме заптивката за масло:


7. Ако се најдат ненормални услови за време на работата, веднаш запрете ја машината Проверете ја причината и отстранете ја грешката.


Причини за дефект на пумпата за завртки и методи за отстранување проблеми:


Контактирајте нѐ

沪公网安备 31011202007774号