логото
Вести
Дома> За нас > Вести

Мерки на претпазливост при работа и употреба на центрифугални пумпи

Време:-2022 12 26-

Кога ја користиме центрифугалната пумпа за прв пат, на што треба да внимаваме? Еве неколку совети.


1) По вбризгување на течност во телото на пумпата за прв пат, генерално не е неопходно повторно да се инјектира течност. Меѓутоа, ако времето на исклучување е долго или ако заптивката протекува по исклучувањето, течноста во пумпата ќе се изгуби. Пред да ја вклучите пумпата по втор пат, проверете ја внатрешната состојба на течноста на пумпата. Наполнете со течност пред да возите.


2) Проверете дали насоката на вртење на моторот е конзистентна со ознаката за насока на вртење на пумпата, не превртувајте ја!


3) Кога не се користи долго време во зима, течноста во телото на пумпата треба да се исцеди за да се избегне замрзнување и неисправност.


4) Телото на пумпата мора да се наполни со течност за да почне да работи, а празното работење е строго забрането. Ако пумпата не испушти течност во рок од 7 до 10 минути во рамките на наведениот опсег на висина за самовшмукување, треба веднаш да се прекине за да се провери причината, главно за да се провери дали има истекување воздух во влезната цевка, за да се спречи работата течност во пумпата од загревање и оштетување на пумпата.


Контактирајте нѐ

沪公网安备 31011202007774号