логото
Вести
Дома> За нас > Вести

Литиумска централа-Примена на пневматска мембранска пумпа

Време:-2023 03 13-

Синџирот на производство на литиумски батерии вклучува повеќе процеси, покривајќи низа сложени процеси на мешање, растворање и дисперзија меѓу многу цврсти и течни материјали. За време на процесот на претовар и складирање на овие материјали, стабилноста на транспортот е многу важна, па затоа е особено важно да се избере соодветна пумпа за испорака.

Во процесот на производство на суровини од литиумски батерии, кашеста маса што треба да се транспортира вклучува и абразивни цврсти честички и високо вискозни, високо корозивни течности. Ова претставува огромен предизвик за дизајнот и материјалот на пумпата за пренос.

 

Карактеристиките на самата пневматска пумпа од серијата QBY3 совршено ги задоволуваат овие барања за процесот:

✔Дијаметар на проодни честички: 1.5mm~9.4mm

Вискозитет на пренослива течност: под 10,000 poise

Лесно се движи и се прилагодува на сложени работни услови

Низок материјал за смолкнување, сигурна изведба на пренесување

Едноставно ракување и практично одржување

Прилагодлив воздушен притисок за да се исполнат различните барања за проток 

Примена на пумпи од серијата QBY3 во индустријата за литиумски батерии:

Пневматските пумпи од серијата QBY3 не се погодни само за пренесување висококорозивни хемикалии и абразивни кашеста маса итн., телото на лесната пумпа и генијалната структура се исто така многу лесни за инсталирање и одржување, а лесно се движат и лесно се справуваат со работните услови. Особено погоден за следните фази на производство:

Мелење производство на суровини

Процес на пулпирање и обложување на материјали од позитивни и негативни електроди

Транспорт на разни суровини и хемикалии

Третман на отпадни води, транспорт на лекови и отпадни течности итн.


По долгогодишно искуство во примена, пумпите од серијата QBY3 не се погодни само за производство на суровини од литиумски батерии, туку и за транспорт на кашеста маса во процесот на пулпирање и обложување на материјали од позитивни и негативни електроди, како и за пренос на разни суровини материјали и хемикалии и дозирање на третман на отпадни води. Исто така, има одлични перформанси при транспорт на отпадни течности.


Контактирајте нѐ

沪公网安备 31011202007774号