логото
Вести
Дома> За нас > Вести

Како правилно да се вклучи пумпата за цевковод?

Време:-2023 01 10-


Камената пумпа е погодна за долгорочен транспорт на различни корозивни средства како што се силни киселини, алкалии, соли и силни оксиданти од која било концентрација. Во процесот на вистинска употреба, може да наидете на низа проблеми. Денеска ќе ги воведеме мерките на претпазливост за употреба на потопени пумпи.


1. Работи на кои им треба внимание
1) Излезниот цевковод на пумпата треба да биде поддржан со друг држач, а неговата тежина е строго забранета да се потпира на пумпата.
2) Откако ќе се склопи пумпата, завртете ја спојката за да видите дали се ротира флексибилно. Проверете дали има (метален) звук на триење и дали навртките на секој дел се затегнати.
3) Проверете ја концентричноста на вратилото на пумпата и вратилото на моторот. Разликата помеѓу надворешните кругови на двете спојки не смее да надминува 0.3 mm.
4) Растојанието помеѓу отворот за вшмукување на пумпата и дното на контејнерот е 2 до 3 пати поголем од дијаметарот на вшмукување, а растојанието помеѓу телото на пумпата и ѕидот е поголемо од 2.5 пати од дијаметарот.
5) Проверете ја насоката на вртење на моторот така што насоката на вртење на пумпата одговара на наведената насока.
6) Видете ги релевантните упатства во „Мерки на претпазливост при употреба на центрифугални пумпи од флуоропластична легура“ за палење, работа и запирање на пумпата.


2. Расклопување и склопување:
1) Ако работното коло се смени или провери, излезниот вентил може да се затвори, завртките за поврзување на прирабницата и завртките за поврзување на долната плоча се отстранети, а пумпата се крева од контејнерот со алатка за подигнување.
2) Отстранете ги сите завртки од телото на пумпата, извадете го капакот на пумпата и навртката на работното коло, лесно допрете го телото на пумпата со двоен чекан, а потоа работното коло може да се извади.
3) Ако лежиштето за тркалање или пакувањето се замени, долната плоча нема да се помести, отстранете го моторот и соодветната држач, извадете ја спојката на пумпата, жлездата, тркалезната навртка и извадете го телото на лежиштето.
За да го замените пакувањето, прво извадете ја жлездата за пакување, а потоа извадете ја пакувањето што треба да се замени.
4) Редоследот на склопување и расклопување е спротивен, и мора да се обрне внимание на концентричноста на додатоците на вратилото.


Контактирајте нѐ

Жешки категории

沪公网安备 31011202007774号