логото
Вести
Дома> За нас > Вести

Примена на пумпа за кашеста маса во рудникот

Време:-2023 04 06-

Пумпите за кашеста маса генерално се користат во процесот на миење на јаглен и метална руда за транспорт на кашеста маса што содржи честички, како што се кашеста маса од јаглен, кашеста маса од руда, итн. Пумпите за кашеста маса играат клучна улога во процесот на миење на рудниците.


Во обработката на јаловината се користат пумпи со кашеста маса

Објектите за јаловина на концентраторот генерално вклучуваат систем за складирање јаловина, систем за пренесување на јаловина, систем за враќање на водата и систем за прочистување на јаловината.

Системот за складирање на јаловина е главното тело на јаловината, а јаловиштето и браната за јаловина се неговите главни структури.

За влажните концентратори, јаловината претежно се испушта во форма на кашеста маса, а преносот под притисок е главниот начин на транспортирање. Пренесувањето под притисок е главно начин на присилно пренесување на кашеста маса од руда со помош на пумпа за кашеста маса.


Примена на пумпа за кашеста маса во постројка за подготовка на јаглен

1. Поголемиот дел од медиумот што се транспортира со пумпи во постројките за подготовка на јаглен е вода од јаглен или лигите од јаглен што содржи прав од магнетит. Затоа, барањата на пумпи за кашеста маса за постројки за подготовка на јаглен се како што следува:

(1) Треба да биде отпорен на абење, издржлив и сигурен во перформансите.

(2) Заптивката на вратилото е доверлива и не смее да има истекување на вода.

(3) Филтер-пресата има посебни барања за пумпата за кашеста маса: на филтер-пресата и треба мала глава и голем проток кога ќе почне да работи; му треба висока глава и мал проток во подоцнежната фаза на работа, односно кривата на проток и главата треба да бидат што е можно пострмни


2. Волуменот на пумпата на постројката за подготовка на јаглен е тесно поврзан со усвоената технологија и размерот на постројката за подготовка на јаглен. 3, а скалата е 6~60mt/a.

3. Дел од јагленот со пареа усвојува посебен густ среден процес, кој бара голема количина на пумпи.

4. За фабриката за подготовка на јаглен што се користи за рафинирање на јаглен за коксирање, со цел да се зголеми стапката на селекција на суров јаглен, генерално се прифаќа технолошкиот процес на тежок медиум плус флотација.


Контактирајте нѐ

沪公网安备 31011202007774号