логото
Магнетна погонска пумпа
Дома> Производи > Магнетна погонска пумпа
  • https://www.sbmc.com.cn/upload/img/teflon_lined_magnetic_drive_pump_for_transporting_acid.jpg
  • CQB тефлонска облога магнетна пумпа

CQB тефлонска облога магнетна пумпа

Пумпата од серијата CQB е хоризонтална, центрифугална магнетна погонска пумпа без заптивки, усогласена со стандардот за пумпа без заптивки ISO/ASME/ANSI за општи услуги без емисија.
Оперативен опсег
Проток: 7 до 120 м3/ч; 31 до 528 GPM
Глава: 22 до 50 m; 22 GPM до 164 стапки
Температура: -20 °C до +100 °C; -4 до 212 °F

Преземи PDF

Контактирајте не

CQB тефлонска облога магнетна пумпа
  • апликација
  • Карактеристика на дизајнот
  • Модел и параметар
  • Материјал на градежништво
  • Инсталација цртеж

апликација
Корозивни, чисти и контаминирани медиуми во хемиската, фармацевтската и петрохемиската индустрија, во преработка на метали, третман на отпадни води;
. Кога нерѓосувачкиот челик не е доволно отпорен;
. Алтернатива на скапата брза легура, пумпи од легура на титаниум;
. Кога антилепливите површини се важни.


Течност за пумпање
1. Киселина и каустична течност
2. Оксидизатор корозивни течности
3. Течности кои тешко се затвораат
4. Сулфурна киселина
5. Хидроелектрична киселина
6. Азотна киселина
7. Киселина и луга
8. Нитромуријанска киселина

Контактирајте нѐ

Производи Листа

Хемиска пумпа
Магнетна погонска пумпа
API Центрифугални пумпи
Внатрешна пумпа
Кашеста пумпа
Пумпа за самовшмукување
Пумпа за завртки
Вентил
Цевка
Дијафрагма пумпа

Контактирајте нѐ