логото
Магнетна погонска пумпа
Дома> Производи > Магнетна погонска пумпа
  • https://www.sbmc.com.cn/upload/img/cqb_fd_series_magnetic_pump.jpg
  • Магнетна пумпа од серијата CQB-FD

Магнетна пумпа од серијата CQB-FD

Пумпата од серијата CQB е хоризонтална, центрифугална магнетна погонска пумпа без заптивки, усогласена со стандардот за пумпа без заптивки ISO/ASME/ANSI за општи услуги без емисија.
Проток: 7 до 120 m³/час; 31 до 528 GPM
Глава: 19 до 52 m; 62 до 170 стапки
Температура: -20 °C до +100 °C; 68 °F до 212 °F

Преземи PDF

Контактирајте не

Магнетна пумпа од серијата CQB-FD
  • апликација
  • Карактеристика на дизајнот
  • Модел и параметар
  • Материјал на градежништво
  • Инсталација цртеж

апликација

Корозивни, чисти и контаминирани медиуми во хемикалијата;

фармацевтска и петрохемиска индустрија;

Во обработката на метали;

третман на отпадни води;

Кога нерѓосувачкиот челик не е доволно отпорен;

Алтернатива на скапата брза легура, пумпи од легура на титаниум;

Кога антилепливите површини се важни.    


Течност за пумпање

Киселина и каустична течност

Оксидизатор корозивни течности

Течности кои тешко се затвораат

Сулфурна киселина

Хидроелектрична киселина

Азотна киселина

Киселина и луга

Нитромуријанска киселина

Контактирајте нѐ

Производи Листа

Хемиска пумпа
Магнетна погонска пумпа
API Центрифугални пумпи
Внатрешна пумпа
Кашеста пумпа
Пумпа за самовшмукување
Пумпа за завртки
Вентил
Цевка
Дијафрагма пумпа

Контактирајте нѐ